De Strijders
Philip
De Inspirator
Als oprichter en chief visionair, is Philip de drijvende kracht achter het bedrijf. Hij bedacht en ontwierp elke interactie in het spel van de grond op. Hierbij schonk hij speciale aandacht aan de spelerservaring. Als ware speelvogel is Philip nog lang niet uitgespeeld. Wij hebben dankzij hem nog zes gezelschapsspellen in de pipeline.
Luc
De Bevelhebber
Luc gaat graag allerhande uitdagingen aan. Hij heeft het zelfvertrouwen en de vastberadenheid om alle projecten tot een goed einde te brengen. Dankzij zijn tiental jaren projectervaring, waarbij hij meerdere baretten heeft gedragen, heeft hij het bedrijf geholpen om te komen waar het nu is.
Gabriel
De Ontwerper
Gabriel wordt vast één van die iconische mensen die kunnen zeggen dat ze houden van wat ze doen in hun leven. Als grafisch ontwerper kan hij uren turen naar een beeldscherm en zijn creativiteit ten volle uiten. Zeg nu zelf... Is het niet fantastisch?!
Iris
De Strateeg
Iris is een intelligente een creatieve ziel van 14 jaar oud. Als petekind van Philip is zij de motivatie achter dit spel. We kunnen steeds op haar rekenen om haar ongezouten mening te geven en haar strategieën te delen om het spel en het bedrijf naar een hoger niveau te tillen.
Een woordje van de bedenker
Het is een misvatting dat de zuidelijke Arabische en noordelijke Westerse wereld tussen 711 en 1492 constant in oorlog waren op het Iberische schiereiland. Beide werelden waren versnipperd in kleine gebieden. Het kalifaat van Córdoba viel in 1031 uit elkaar ten gevolge van een opvolgingsstrijd tussen de potentiële troonopvolgers. Het Westerse feodale opvolgingssysteem, waarbij het koninkrijk of graafschap na de dood van de heerser gelijkwaardig onder de zonen werd verdeeld, was nog grotendeels van toepassing. Dit leidde meestal tot intriges en opvolgingsstrijden waarbij samenwerking met de Taifas niet werd geschuwd om de bovenhand te nemen. Anderzijds waren er steeds strubbelingen tussen de Taifas, die ook af en toe beslecht werden met de hulp van Christelijke legers. Dat deze gevechten eerder uitzondering waren dan regel, merkt men vooral aan de bloeiende handel en handelsrelaties tussen al de gebieden op het schiereiland en zelfs daarbuiten. Men kan zelf spreken van een gouden eeuw.
Het leek mij een schitterend tijdperk over dewelke een gezelschapsspel te maken. In tegenstelling tot de vorige spellen die ik maakte, heb ik deze keer een relatief klein geografisch kader gekozen dat bovendien verder in bijna evenwaardige gebieden is verdeeld.
In dit spel wordt rijkdom niet enkel met militaire veroveringen bereikt, maar ook met het uitwerken van een intelligent handelsnetwerk. Dit vind ik persoonlijk een groot pluspunt. Het vergt strategisch denken in het kwadraat! Geluk speelt natuurlijk ook een kleine rol.
Ik heb dit spel in de eerste plaats gemaakt voor mijn petekind Iris. Het is vooral dankzij de volharding en overtuigingskracht van mijn neef Luc, de aanmoedigingen van Iris en de samenwerking met ons grafisch ontwerper Gabriel dat ik dit spel deel met alle liefhebbers van strategische spellen in een waarheidsgetrouw historisch kader.
Beste Taifaërs, ik wens jullie veel speelplezier toe!
Oh ja, en dit is slechts het begin. Nu we de smaak te pakken hebben, zullen enkele van die oude spelborden, die een hele kamer innamen, een aangepast jasje krijgen. Ik ben intussen al enkele andere ideeën aan het uitwerken...
Bedankt!
Philip